Ερευνητική/ Συγγραφική Ομάδα : Γιώργος Γιαννίκος - Μάγδα Μπαλαφούτη
Υπεύθυνη Γαλλικών κειμένων/γλώσσας : Κατερίνα Πορφύρη
Υπεύθυνη Αγγλικών κειμένων/γλώσσας : Ειρήνη Πυρομάλη
Συνεργάτες : Παρασκευή Ζηλιάσκου - Μάνος Λαμπίδης
Ο Γιώργος Γιαννίκος είναι δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μεγάλωσε στο Κερατσίνι και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων. Έχει φοιτήσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική & Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και διδασκαλίας της Ιστορίας στο Δημοτικό Σχολείο. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε σχετικά διεθνή και εγχώρια επιστημονικά συνέδρια. Ιστορικά του αφιερώματα δημοσιεύονται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας. Εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 2016, έχοντας διδάξει σε σχολεία στη Μεσσηνία, την Αττική και τις Κυκλάδες. Ομιλεί άριστα τα Αγγλικά και τα Ιταλικά και έχει καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας.
Η Μάγδα Μπαλαφούτη είναι δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος του διατμηματικού μεταπτυχιακού διπλώματος «Ειδική Αγωγή: Εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική & Νέες Τεχνολογίες» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και επιμορφώσεων που αφορούν τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα Ειδικής Αγωγής και διδασκαλίας της Ιστορίας στο Δημοτικό Σχολείο. Ομιλεί άριστα δύο ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 2015.
Η Ειρήνη Πυρομάλη γεννήθηκε στην Πάτρα και κατοικεί μόνιμα στην Καλαμάτα. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, αποκτώντας πιστοποιημένο τίτλο ειδικής παιδαγωγού. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαιδεύσεις στη Συμβουλευτική, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, στις Επιστήμες της Αγωγής και στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών. Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών από το 2008 σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, συνεργάζεται με εξεταστικούς φορείς για τη διενέργεια εξετάσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε βιντεοσκοπημένα και μη σεμινάρια μεθοδολογίας και διδακτικής της Αγγλικής γλώσσας, ενώ ο εναλλακτικός και μη τουρισμός και η διοργάνωση διαφορετικών ταξιδιών αποτελούσε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.
Η Κατερίνα Πορφύρη είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και υποψήφια διδάκτορας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Γλωσσολογίας από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια και μέλος επιστημονικών επιτροπών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Ανάλυσης Λόγου, της Κοινωνιογλωσσολογίας και της Διδακτικής. Εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 2012.
Η Παρασκευή Ζηλιάσκου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Μετανάστευση και Διεθνής Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό της, ασχολείται με τον εθελοντισμό με σκοπό τη βοήθεια προσφύγων και μεταναστών που έχουν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις ελληνικές ροές μετανάστευσης και στις πρόσφατες προσφυγικές ροές στην Ευρώπη, με έμφαση στο πώς αυτές επηρεάζουν τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες. Ομιλεί άριστα δύο ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Ισπανικά.
Ο Μάνος Λαμπίδης είναι υποψήφιος διδάκτορας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας με κατεύθυνση Γλωσσολογίας και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται επικεντρώνονται στη γλωσσολογία σωμάτων κειμένων, τη γραμματική, τον προφορικό λόγο, την κριτική ανάλυση λόγου και τον κριτικό γραμματισμό. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικό έργο του προγράμματος CLARIN:EL του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει τα θερινά σχολεία του Πανεπιστημίου του Birmingham και του Paris 8 με αντικείμενο τα σώματα κειμένων και τη στατιστική ανάλυση. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Ομιλεί δύο γλώσσες, Αγγλικά και Ιταλικά.